Powerful Presentation

Dalam latihan ini, anda akan belajar bagaimana menyampaikan persembahan yang tidak dapat dinafikan oleh khalayak anda.

 • 4.9
 • Orang
 • EPISOD 1 : MEMAHAMI RAHSIA PEMBENTANGAN YANG MENAKJUBKAN

  Sinopsis: Selamat datang ke kelas Pembentangan Berkuasa. Mengapa banyak persembahan gagal, tidak diterima, dan bahkan cenderung diabaikan oleh penonton? Mungkin persembahan dibuat secara improvisasi. Bagaimana anda membuat persembahan yang tidak dapat ditahan? Terdapat formula khas yang disebut 3 P. Dalam video ini, persembahan yang hebat akan dinyatakan

  EPISOD 2 : KAJIAN SHARP DALAM PERSIAPAN PEMBENTANGAN

  Sinopsis: Kekuatan persembahan adalah kandungan persembahan yang tepat pada sasaran. Persiapan sebelum persembahan menjadi wajib. Salah satunya ialah penyelidikan / kajian. Bagaimana membuat kajian / kajian yang betul? Apa yang harus dilakukan semasa penyelidikan / kajian? Ketahui lebih lanjut dalam video ini.

  EPISODE 3 : RAHSIA MEMBUAT PEMBENTANGAN YANG TERATUR

  Sinopsis: Selepas penyelidikan, persiapan seterusnya yang perlu dilakukan adalah aliran persembahan yang tersusun. Ini akan memudahkan penonton memahami persembahan kami. Terdapat formula "3 Peraturan Emas" yang dinamakan. Apa itu? Inilah masanya untuk anda melihat dan mendengar kelas pembelajaran secara langsung dalam video berikut.

  EPISOD 4 : MEMBANGUN POLA FIKIR PESERTA

  Sinopsis: Persembahan yang baik adalah persembahan yang dapat membantu penonton berfikir dengan perlahan atau “Building block of thinking”. Sekiranya kita berjaya, maka persembahan kita akan diterima dan tidak ditolak. Dalam video berikut, kami akan berlatih secara langsung.

  EPISOD 5 : KANDUNGAN FORMULA YANG DIBERI

  Sinopsis: Penyampaian bukan sekadar menyampaikan kata-kata, yang paling penting ialah kata-kata yang disampaikan adalah kata-kata yang tepat, kuat dan tajam menjawab akal manusia. Terdapat teknik khas untuk membuat rumusan kata semasa persembahan. Ingin tahu? Tonton video berikut.

  EPISOD 6 : ISI PEMBENTANGAN YANG LENGKAP

  Sinopsis: Ada cara berfikir penonton yang perlu dijawab semasa kita membentangkan. Kita perlu berlatih membuat kandungan yang dapat memenuhi cara berfikir penonton. Dalam video ini kita akan memahami dan berlatih membuat isi persembahan yang lengkap.

  EPISOD 7 : TEKNIK PRAKTIKAL MEMBUAT PEMBENTANGAN SLIDE YANG MENARIK

  Sinopsis: Pernah mendapat khalayak yang tidak fokus, bosan dan tidak berminat dengan persembahan anda? Sekiranya slaid anda sangat tidak menarik. Bagaimana anda membuat slaid persembahan yang menarik? Apakah peraturan asas yang perlu dipenuhi? Anda dapat melihat dan belajar secara langsung dalam video berikut.

  EPISOD 8 : RAHSIA PENYAMPAIAN RINGKAS DAN BERKESAN

  Sinopsis: Bukan hanya persembahan, tetapi ada peraturan asas, supaya persembahan anda ringkas, ringkas, jelas, dan menarik. Pembentangan slaid adalah salah satunya. Peraturan 10 slaid 20 minit 30 huruf adalah rahsia persembahan kuasa. Apa maksud awak? Dengarkan dan fahami melalui video ini.

  EPISOD 9 : TEKNIK BERLATIH MENJADI MAHIR

  Sinopsis: Untuk mahir dalam perkara-perkara tertentu, rahsia adalah berlatih. Memerlukan 10,000 jam untuk menjadi ahli. Sekarang, untuk dapat menyampaikan dengan kuat dan menarik, anda harus berlatih. Bagaimana? Tonton video berikut sehingga habis!

  EPISOD 10 : KEKUATAN KEMAHIRAN DALAM PENYAMPAIAN

  Sinopsis: Latihan adalah kewajiban bagi semua orang yang ingin persembahannya menjadi kuat dan diterima oleh penonton. Tidak cukup hanya perkataan atau kandungan yang hebat. Dr. Albert Mehrabian mengatakan, kesan akan dihasilkan melalui kekuatan "3V: Verbal - Vocal-Visual". Apa dan bagaimana melatihnya? Dalam video berikut anda akan melihat, mendengar dan merasakan secara langsung!

 • Profil Coach

  Rendy Yusran, M.IKOM., CT., CPS Coach

  Jurulatih Pengucapan & Komunikasi Awam

  Pelatih Rendy Yusran adalah seorang Professional dalam bidang Komunikasi, yang menamatkan pengajian sarjana dalam Komunikasi Perniagaan.

  Perakuan Rasmi dari Negari (BNSP)

  • Jurulatih
  • Penceramah Awan
  • Penilai Kompetensi

  Persijilan Ilmiah

  • NLP
  • Profil Makmal
  • Garis masa
  • Komunikasi
  • Reka Bentuk Pembelajaran Strategik

  Lebih Dari 20 tahun pengalaman sebagai Pembicara Awam, memulakan kariernya sebagai penyiar radio swasta, serta menjadi tuan rumah formal dan tidak rasmi (MC) di peringkat Nasional & Antarbangsa, dan telah menjadi Penyampai TV swasta nasional Indonesia. 

  Secara serius dan scara khusus menjadi pelatih profesional, Pelatih Rendy bermula pada awal tahun 2008 ketika pertama kali bergabung dengan ESQ Leadership Center

  Sejak itu, dia telah memenuhi banyak kelas Latihan mulai dari Kementerian, agensi pemerintah, BUMN, BUMD, Syarikat multi nasional, syarikat swasta, yang dipercayai dapat mengajar hampir semua perbankan dan hospital, bahkan mengajar peringkat strategi papa termasuk pemimpin tertinggi polis negara, bahkan pegawai negeri ini . Lebih daripada 500 kelas Latihan telah disampaikan di Indonesia, Malaysia dan bahkan Arab Saudi.

  Semasa berkala, dia mengajar kelas Latihan Profesional kepada umum, seperti :

  • Grand PowerTalk 
  • Pengucapan Awam ESQ
  • Program Persijilan Pengucapan Awam
  • Latihan Program Perakuan Pelatih

  Pelatih dilesenkan oleh Dr. (H.C) Ary Ginanjar Agustian ini, yang kini dipercayai sebagai penceramah di beberapa media nasional, akan berkongsi pengalaman dan kemahiran praktiknya dalam bidang komunikasi dan pengucapan awam di dalam Powerful Presentation - ESQ Digiworld class.

RM 200
RM 99

Pakej ini merangkumi :

10 Video
Sijil

Sijil :


Info :

COMINGSOON

Link ini akan tersedia dalam waktu dekat.