Inner Power

Dalam modul ini Anda akan diajak menemukan suara hati fitrah terdalam,yang membuat hidup anda lebih bererti dan bermakna , melalui kaedah Inner Journey. Anda juga akan diajak untuk memahami belenggu-belenggu yang menutupi melalui kaedah yang dikenali denagn Zero Mind Proses.

 • 4.9
 • Orang
 • SINOPSIS

  Episod 1: Mengapa Modul Ini Penting

  Sinopsis:

  Banyak yang beranggapan bahawa kejayaan itu sukar untuk dicapai kerana halangan kewangan dan waktu untuk belajar. Video ini menjelaskan bagaimana Virtual Training dalam 365 episod dapat membantu Anda menuju kejayaan dan mendapatkan kebahagian serta kehidupan yang penuh makna. Inilah roadmap yang dikehendaki oleh Anda


  Episod 2: Mengapa Perlu Kecerdasan Emosi

  Sinopsis:

  Hasil penyelidikan membuktikan bahawa kecerdasan Intelektual hanya memainkan peranan maksimum 20%. Apakah kecerdasan yang sesungguhnya memainkan peranan yang besar dalam kejayaan manusia? Saksikan video ini dan temukan makna kecerdasan Emosional dan bagaimana ia berfungsi membawa manusia kepada kejayaan


  Episod 3: Mengapa Perlu Kecerdasan Spiritual

  Sinopsis:

  Ramai orang mengejar bahagia dengan menaiki satu persatu tangga kerjaya . Namun begitu berada di puncak tangga tertinggi, baru terkejut ternyata berada pada tangga yang salah. Boleh jadi hal ini terjadi pada diri kita. Saksikan Video ini untuk menemukan kecerdasan terpenting untuk manusia.


  Episod 4: Pengalaman Spiritual 1

  Sinopsis:

  Tanpa memahami alasan kenapa kita hidup, akan membuat manusia menderita kekosongan. Alasanlah yang membuat kita bertahan dan menemukan bahagia. Apakah Anda memahami alasan sesungguhnya kehidupan ini? Segera saksikan video ini untuk mendapatkan jawabannya. 


  Episod 5: Pengalaman Spiritual 2

  Sinopsis:

  Terbukti dari kisah-kisah di dalam sejarah dan kitab-kitab, bahawa manusia hebat selalu mengalami pengalaman yang dahsyat yang mengubah hidup. Di dalam video ini Anda akan mendapatkan sebuah pelajaran yang sangat berharga tentang bagaimana pengalaman dahsyat dalam kehidupan bukan sekadar sebuah pengalaman. Itu adalah titik perubahan. Saksikan.


  Episod 6: Pengalaman Spiritual 3

  Sinopsis:

  Video ini menjelaskan penemuan terkini berkaitan adanya fungsi otak yang membuat manusia selalu mencari makna di balik kehidupan. Pencarian akan makna kehidupan ini adalah sebuah dorongan fitrah yang sangat istimewa dan harus kita fahami. Ikuti penjelasannya.


  Episod 7: Outer Journey : Big Bang

  Sinopsis:

  Dua persoalan penting, bagaimana alam semesta diciptakan, dan mengapa alam semesta diciptakan; akan membuat kita sedar tentang kewujudan Maha Pencipta langit dan bumi. Sebuah perjalanan indah untuk menyingkap rahsia terpenting kehidupan. Mari kita hayati bersama.


  Episod 8: Outer Journey : Bumi Hanyalah Setitik Debu

  Sinopsis:

  Ini adalah lanjutan dari perjalanan sebelumnya…menyaksikan regangan alam semesta, menyedari betapa kecilnya diri di antara hamparan trilion bintang-bintang yang tidak terhingga. Pengalaman dahsyat ini akan membuat kita sedar siapa diri kita dan faham betapa luar biasa kuasanya Maha Pencipta. Ingin merasakannya? Saksikan video berikut ini.


  Episod 9: Outer Journey : Kebesaran Alam

  Sinopsis:

  Apabila kita mendapatkan sebuah keyakinan yang menjunam ke dalam diri, maka akan terjadi sebuah perubahan cara pandang terhadap kehidupan, sekaligus menimbulkan perbezaan dalam menjalaninya. Pengalaman luar biasa ini akan membuat hati merunduk dan jiwa bergetar menyedari keagungan di balik penciptaan alam semesta. Inginkah Anda menyelaminya, ikuti video berikut ini.


  Episode 10: Persamaan Semula Jadi

  Sinopsis:

  Apabila kita lebih jauh lagi memasuki alam semesta maka kita akan sampai pada sebuah pemahaman akan adanya ketokohan alam semesta. Persamaan alam semesta menjelaskan bagaimana berkuasanya Dia Maha Pencipta menjaga alam semesta agar sentiasa berada pada genggamanNya. Rasakan bagaimana Dia berbicara melalui alam semesta ciptaan-Nya. Saksikan di video ini!


  Episod 11: Membaca Pesan Alam Semesta

  Sinopsis:

  Ada sebuah pertanyaan besar di hati dan fikiran manusia; alam semesta begitu luas, alam semesta tiada terhingga, dan banyak sekali jumlahnya hingga tak mampu dihitung, namun mengapa yang ada penghuninya hanya bumi? Lantas untuk apa semua itu tercipta? Alam Semesta ini sesungguhnya adalah sebuah pesan. Pesan apa? Temukan jawabannya di dalam episod ini.


  Episod 12: Outer Journey : Bacalah

  Sinopsis:

  Banyak orang saat ini menderita penyakit kekosongan batin, kekeringan jiwa, yang para ahli menamakannya spiritual patologis. Ia terjadi apabila dorongan semula jadi dalam diri manusia untuk mengenal siapa dirinya, tidak menemukan jawaban. Itulah mengapa Allah memerintahkan Iqra kepada kita, sebagaimana dijelaskan di video berikut ini.


  Episod 13: Pengantar Inner Journey

  Sinopsis:

  Video ini akan membawa kita terjun ke dalam hati, memasuki dimensi spiritualiti. Kita akan masuk ke lingkaran terdalam, titik sanubari manusia untuk lebih memahami siapa kita, dimana kita, dan mahu kemana kita. Jangan lewatkan.


  Episod 14: Inner Journey : Emosi & Suara Hati

  Sinopsis:

  Ada dua hal di dalam diri kita yang sering membingungkan iaitu membezakan antara emosi dan suara hati. Kedua-duanya sering bercampur aduk. Video berikut ini akan memimpin Anda untuk memahami lebih jauh tentang mana yang dimaksudkan suara hati, dan mana emosi.


  Episod 15: Visual Inner Journey

  Sinopsis:

  Manusia sejak zaman dahulu selalu mencari kebahagiaan. Mereka pergi mengembara ke tempat yang pemandangannya indah, di kaki gunung, di pinggir sungai yang dipenuhi dengan rumput yang hijau, untuk mencari bahagia. Apa sesungguhnya bahagia itu? Video berikut ini membantu kita memahami makna bahagia dan dari mana sumbernya. 


  Episod 16: Inner Journey : Kesamaan Hati

  Sinopsis:

  Penyelidikan di berbagai kawasan dunia baik di Eropah, Amerika, Asia, Australia, dan Afrika, membuktikan manusia memiliki harapan dan impian yang sama tentang tokoh pemimpin. Keinginan semua manusia itu sama walaupun dari latar budaya berbeza. Bagaimana ini terjadi? Saksikan penjelasannya di coretan training di dalam video ini.


  Episod 17: Merasakan Keindahan Asmaul Husna dengan Hati

  Sinopsis:

  Mengapa manusia selalu suka dan rindu pada keabadian? Kedamaian? Keadilan, kasih sayang, dan kebersamaan? Apa sebenarnya di balik kerinduan ini? Ternyata ada hal yang membuat manusia mencari hal yang sama. Ikuti video ini, dan temukan jawaban, apa sesungguhnya yang manusia cari dan rindukan.


  Episod 18: Inner Journey : Flying Eagle

  Sinopsis:

  Manusia memilki 2 unsur, iaitu unsur yang terbuat dari tanah yang sentiasa menarik manusia kepada keinginan dunia, dan unsur kedua adalah unsur spiritual yang sentiasa membuat manusia ingin ‘bebas’ terbang mendekati Dia yang menciptakan. Saksikan munajat indah di dalam video ini.


  Episod 19: Pengantar ZMP

  Sinopsis:

  Manusia memiliki fitrah yang suka akan keindahan, damai, kebaikan, penuh dengan rasa kasih sayang. Namun mengapa nilai-nilai yang seharusnya memancarkan cahaya kebaikan dan kemuliaan ini sering tidak muncul? Video ini menyampaikan apa yang membuat kita tidak lagi melihat cahaya yang indah dalam jiwa.


  Episod 20: ZMP : Prasangka

  Sinopsis:

  Apakah Anda pernah menjadi orang penuh curiga, tidak berani bangkit dan merasa tidak diterima? Terkadang kita menyalahkan orang lain, padahal sesungguhnya ada sesuatu di hati kita dan boleh kita perbaiki sendiri. Video ini menjelaskan apa yang menyebabkan hal itu terjadi dan bagaimana memunculkan mata air cinta di hati kita.


  Episod 21: ZMP : Prinsip

  Sinopsis:

  Anda, saya, kita semuanya pasti pernah merasa kehilangan. Ada yang kehilangan anggota keluarga, ada yang kehilangan pangkat, ada yang kehilangan jabatan, ada yang kehilangan harga diri. Ketika hal itu terjadi maka banyak orang yang resah, takut, tertekan, kecewa, bahkan hingga bunuh diri. Kehilangan dianggap sebagai musibah? Apa sesungguhnya makna di balik musibah, kehancuran, kerosakan, kehilangan yang terjadi pada manusia dan bagaimana cara bertindak balas? Ikuti video berikut ini.


  Episod 22: ZMP : Pengalaman

  Sinopsis:

  Pernahkah Anda punya pengalaman dikhianati atau ditipu berkali-kali? Apa yang terjadi ketika ada orang datang lagi pada Anda menawarkan kerjasama? Anda tentu tak percaya lagi, tak mahu bekerjasama lagi, yang pada akhirnya sulit mengembangkan diri. Pengalaman-pengalaman yang terjadi pada kita sesungguhnya ia membentuk alam bawah sedar kita. Video berikut ini akan memimpin Anda agar faham cara kerja fikiran kita agar kita tahu betul-betul bagaimana kita menyelesaikan masalah yang menghalang diri kita.


  Episod 23: ZMP : Keseimbangan

  Sinopsis:

  Pernahkan Anda melihat tingkah laku orang yang memiliki kepentingan untuk keuntungan peribadinya, keluarganya, atau kumpulannya? Apa yang terjadi? Polisi atau dasar dibuat dengan mengada-adakan. Dengan cara seperti itu yang harusnya keutamaan yang lebih umum untuk kepentingan masyarakat dan bangsa diketepikan kerana kepentingan diri dan peribadi. Hal ini juga boleh terjadi di bidang undang-undang. Contoh lain banyak pelajar atau mahasiswa yang menipu, dia menjadikan nilai yang menjadi kepentingan utama, kejujuran dihancurkan dan diabaikan. Begitu juga di bidang undang-undang, ketika yang seharusnya mengutamakan keadilan dan kebenaran terkadang dihancurkan demi kepentingan dirinya. Inilah yang terjadi, kerosakan di muka bumi ketika kepentingan telah menutup suara hati yang fitrah.


  Episod 24: ZMP : Sudut Pandang

  Sinopsis:

  Banyak masalah-masalah yang timbul kerana kita hanya fokus melihat titik yang negatif. Inilah yang terjadi yang membuat diri kita tidak merasa bahagia kerana sentiasa melihat semuanya menjadi pahit. Mengapa hal ini terjadi? Ketika fikiran kita pahit maka dunia menjadi pahit. Bagaimana mengatasi hal ini. Saksikan video berikut ini.


  Episod 25: ZMP : Pembanding

  Sinopsis:

  Apakah Anda tahu penyakit SMS, apakah itu? Sedih melihat orang lain senang, dan senang melihat orang lain sedih. Jangan-jangan kita juga masih sering terjangkit penyakit tersebut. Banyak di antara kita yang sentiasa membanding-bandingkan apa yang kita terima. Lalu muncul ungkapan mengapa saya pengdapatan seperti ini, mengapa jabatan saya seperti ini, mengapa kedudukan saya seperti ini. Akibatnya kita tidak merasa bahagia. Kebiasaan membanding-bandingkan bukan hanya membuat diri kita tidak bahagia, tetapi juga orang lain menjadi tidak bahagia karena tingkah laku kita. Bagaimana mengatasi hal ini, ikuti video ini.


  Episod 26: ZMP : Fanatisme

  Sinopsis:

  Kadang ada orang yang kerana ilmu yang dimilikinya dia merasa paling hebat dan paling tahu segalanya. Begitulah setitik ilmu boleh membuat seseorang merasa yang paling tinggi, setitik pengetahuan membuat dia merasa yang paling benar. Apa yang terjadi? Begitulah manusia yang fanatik dengan ilmunya, merasa ilmunya yang paling tinggi, merasa ilmunya yang paling benar sehingga akhirnya mengakibatkan perpecahan umat, yang mengakibatkan kita lemah laksana buih. Mahu tahu bagaimana mengatasinya?


  Episod 27: ZMP : Membersihkan Belenggu

  Sinopsis:

  Ada tujuh belenggu yang menghalangi cahaya fitrah bersinar yang pada akhirnya membuat Anda jauh dari rasa bahagia dan berjaya. Ketujuh belenggu ini harus dizerokan, kerana itu dinamakan zero mind prosess, membersihkan lingkaran negatif yang disebut dengan tazkiyatun nafs iaitu yang membersihkan hati, belenggu yang membuat fikiran kita tertutup. Ingin tahu bagaimana membersihkannya? Video berikut ini dapat memimpin Anda.


  Episod 28: ZMP Menghasilkan Inovasi

  Sinopsis:

  Bagaimana orang-orang hebat menghasilkan penemuan-penemuan besar dunia? Ternyata ada sebuah persamaan keadaan iaitu ketika fikiran mereka dalam keadaan sangat relaks tak ada belenggu yang menutupi. Mari kita dedahkan lebih lanjut rahsia penemuan besar atau bagaimana kecerdasan sejati muncul secara tiba-tiba, ikuti video berikut ini.


  Episod 29: Review ESQ Model : Jaga Keseimbangan

  Sinopsis:

  Bila terjadi ketidakseimbangan antara matahari, bulan, dan bintang, yang terjadi adalah kerosakan. Jika ada ketidakseimbangan antara neutron proton maka akan terjadi ledakan nuklear seperti bom atom di Hiroshima dan Nagasaki. Demikian juga yang berlaku dalam tubuh kita, kalau terpisah DNA, sel kita, maka akan terkena penyakit barah yang mematikan! Apa sesungguhnya rahsia di sebalik berbagai fenomena tersebut, mari ikuti video berikut ini.


  Episod 30: ESQ Model : Pengantar & Prinsip

  Sinopsis:

  Apabila Anda mengikuti episod virtual training ini satu demi satu dengan khusyuk, maka Anda akan mendapatkan harta permata di dalam diri kita, iaitu suara hati fitrah yang membuat manusia dihormati oleh makhluk lainnya. Langkah berikutnya adalah bagaimana agar kita mampu menjaganya, memagarinya, melindunginya, agar dia tetap bersinar dan berkilau. Dalam video berikut ini Anda akan mendapatkan enam prinsip ini agar hidup kita tenteram bahagia dunia dan akhirat.

 • Profil Coach

  Dr. (H.C.) Ary Ginanjar Agustian Coach

  Dr. (HC) Ary Ginanjar Agustian adalah pengarang tokoh inovatif dan inspirasi buku ESQ terlaris yang telah terjual lebih dari 2.5 juta salinan. Dia juga merupakan tokoh di sebalik kejayaan Latihan ESQ fenomenal dengan alumni lebih daripada 1.7 juta orang yang tersebar di pelbagai negara di seluruh benua.

  Terlibat secara langsung dalam dunia perniagaan, salah satu pencapaiannya ialah menjadikan ESQ Tour Travel sebagai Jelajah Terbaik Dunia. Dia juga aktif sebagai seorang akademik melalui kampus emas yang dia tubuhkan ESQ Business School. Menubuhkan Menara 165 dengan 27 tingkat sebagai pusat pengembangan watak dan budaya nasional. Sebagai tokoh intelektual, dia juga pernah berkhidmat sebagai Ahli Lembaga di ICMI selama beberapa tempoh.

  Dr. (H.C) Ary Ginanjar Agustian memperlihatkan dirinya sebagai tokoh berbakat, bermula dari seorang pemikir, motivator, ahli perniagaan, ahli akademik dan atlet. Pencapaian dalam bidang sukan adalah pemenang pingat perak dalam sukan Karate pada PON 12 pada tahun 1999 dan Juara Dunia Samurai Nakamura Ryu Battodo di Jepun pada tahun 2009. Kegiatan dalam pelbagai organisasi seperti Jujitsu Indonesia Board of Trustees dan FC Patriot 165.

RM 200
RM 33

Pakej ini merangkumi :

30 Video
Sijil

Sijil :


Info :

COMINGSOON

Link ini akan tersedia dalam waktu dekat.