Self Agility

Dalam sesi ini, anda akan mendapat kaedah bagaimana Enam Prinsip Lima Rukun Iman dapat memperkuat sifat terdalam agar terus bersinar dan memberi kekuatan. Inilah yang akan membuat hati kita merasa bahagia dan damai dengan penuh makna.

 • 4.9
 • Orang
 • SINOPSIS

  Episod 1: Star Principle : Prinsip Tauhid

  Sinopsis:

  Ikuti kisah Nabi Ibrahim dalam video ini. Kisah yang telah lama berlaku tetapi pelajarannya sentiasa segar untuk dijadikan panduan untuk masa kini. Anda akan merasakan kisah Ibrahim menusuk ke dalam hati, dan anda akan memahami prinsip-prinsip yang harus kita pegang untuk kebahagiaan dunia dan akhirat.


  Episod 2: Star Principle : Moment of Greatness

  Sinopsis:

  Video ini akan menunjukkan hubungan antara pengurusan, kepemimpinan dan ilmu tauhid yang telah terpisah dan jauh. Berdasarkan hasil penyelidikan oleh Robert E. Quinn 'Moment of Greatness', dikatakan bahawa pemimpin akan mendapat nilai terdalam ketika melalui krisis yang sangat mendalam. Krisis akan menyebabkan anda menjadi pemimpin yang hebat. Selamat menonton.


  Episod 3: Star Principle : Menghadapi Era Digital

  Sinopsis:

  Bagaimana membina mentaliti yang tidak tergoyahkan iaitu ketangguhan dan kejutan. Selama ini manusia berprinsip pada material, kedudukan, pangkat, dan harga diri yang dapat hilang pada bila-bila masa. Ikuti prinsip dan komitmen abadi yang tidak mudah terpengaruh dalam video ini.


  Episod 4: Star Principle : Review

  Sinopsis:

  Apabila seseorang berprinsip pada sesuatu yang benar, itu akan membuat perbezaan. Prinsip yang betul menjadikan anda seorang yang penuh dengan motivasi, kepercayaan, mempunyai kekuatan integriti dan juga mempunyai kebijaksanaan yang luar biasa. Ingin memilikinya, Lihat video ini.

  Episod 5: Angel Principle

  Sinopsis:

  Dalam kehidupan ini kadang-kadang kita merasa kecewa kerana apa yang kita lakukan tidak dinilai dengan baik. Bagaimana cara mengatasi agar memiliki hati yang tenang, ikhlas, dan dapat terus bekerja dengan senang hati. Inilah kekuatan prinsip kedua, Angel Principle. Selamat menonton.


  Episod 6: Angel Principle

  Sinopsis:

  Terlalu banyak orang yang menunggu dan mahu diberi. Mereka menunggu orang lain memberi salam, senyuman, perhatian dan pertolongan. Sedangkan yang diajarkan oleh Allah lebih penting adalah orang yang memberi melalui konsep Bismillah ... Fahami mesej penting dalam video ini.


  Episod 7: Membangun Trust

  Sinopsis:

  Bayangkan anda hidup dalam persekitaran saling percaya, saling berkongsi dan saling membantu, pelbagai proses akan berjalan dengan cepat. Maka itu akan mewujudkan pertalian, kesetiaan, rasa besama yang menjadi kekuatan. Kumpulan yang sangat kuat adalah seperti kubu kuat yang diikat oleh gam dan saling mempercayai. Ikuti video di bawah untuk memahaminya.


  Episod 8: Leadership Principle : Tidak Cukup Leadership Tanpa Hati

  Sinopsis:

  Prinsip kepemimpinan adalah antara prinsip terpenting untuk menjadi orang yang berjaya. Tetapi sejauh mana kita memahami erti kepemimpinan itu sendiri? Banyak makna kepemimpinan telah disimpulkan, tetapi berapa banyak yang mejalannya? Konsep kepemimpinan apa yang menentukan kejayaan jangka panjang seseorang, ikuti penjelasan berikut.


  Episod 9: Leadership Principle : 100 Tokoh Berpengaruh

  Sinopsis:

  Dalam video ini dijelaskan mengenai 100 orang yang paling berpengaruh di bumi berdasarkan kajian yang dibuat oleh Michele Heart. Ini adalah penyelidikan luar biasa yang dijalankan secara saintifik. Siapa yang mendapat kedudukan tertinggi? Apa yang menjadikannya orang yang berpengaruh dan bagaimana anda boleh mencontohinya? Ikuti video ini.


  Episod 10: Leadership Principle : Pemimpin Tingkat 1 (Dicintai)

  Sinopsis:

  Apakah asas yang diperlukan untuk menjadi pemimpin yang hebat? Dia dinobatkan sebagai pemimpin peringkat pertama. Dalam video ini, contoh tingkah laku pemimpin tahap pertama adalah kemampuan untuk mencintai. Ini adalah langkah pertama untuk kita menjadi contoh pemimpin yang disayangi.


  Episod 11: Leadership Principle : Pemimpin Tingkat 2 (Dipercaya)

  Sinopsis:

  Pemimpin tahap dua adalah orang yang dipercayai atau berintegriti. Ini adalah kunci kejayaan seseorang, iaitu ketika mereka dapat menyatukan tiga perkara yang biasanya terpisah. Apakah tiga perkara tersebut, dan bagaimana menyatukannya, ikuti video berikut.


  Episod 12: Leadership Principle : Pemimpin Tingkat 3 & 4 (Diikuti & Kader)

  Sinopsis:

  Pemimpin tahap ketiga adalah orang yang diikuti oleh orang bawahan atau pengikut. Mampu membuat pengikutnya mengikuti arahan atau cadangan. Dia disenangi dan memberi contoh kepada pengikutnya. Apakah tokoh dan ciri pemimpin peringkat ketiga, lihat video berikut.


  Episod 13: Leadership Principle : Pemimpin Tingkat 5 (Pemimpin Abadi)

  Sinopsis:

  Hasil tinjauan mengatakan bahawa pemimpin tingkat lima adalah pemimpin yang kekal, walaupun dia sudah tiada tetapi pengaruhnya terus berjalan setiap saat. Siapa pemimpin tahap lima yang yang harus kita teladan? Apakah ciri-cirinya dan bagaimana mencapainya?


  Episod 14: Leadership Principle : Review

  Sinopsis:

  Apa yang anda lihat boleh lupakan, apa yang anda dengar boleh menjadi sementara, tetapi apa yang anda rasa tersimpan di hati anda. Video berikut menceritakan pemimpin Tingkant Lima. Fahami sexara mendalam akan membuat anda memahami dan bahkan akan meresap ke dalam hati dan menjadi teguh dan kekuatan jiwa. Saksikan.


  Episod 15: Leadership Principle : Review

  Sinopsis:

  Video berikut akan menjadikan kita sangat berterima kasih kepada pemimpin yang membawa orang dari kegelapan jahilan ke cahaya perubahan. 1400 tahun bukan penghalang untuk sentiasa dekat dengannya. Dia adalah pemimpin sejati yang mesti menjadi idola. Selamat mengikuti, nikmati setiap aliran perasaan dalam usaha mencintainya yang istimewa.


  Episod 16: Leadership Principle : Review

  Sinopsis:

  Kejayaan seseorang ditentukan oleh seberapa tinggi nilai kepemimpinan. Dengan memahami 5 langkah kepemimpinan, anda akan mendapat pengetahuan untuk menjadi pemimpin yang berjaya. Tetapi ada satu perkara yang sangat asas yang akan menentukan kejayaan anda dalam melaksanakan 5 langkah ini. Apakah itu? Tonton bahan penting dalam video ini. 


  Episod 17: Learning Principle

  Sinopsis:

  Untuk pergi ke suatu tempat, kami memerlukan alamat atau peta. Begitu juga untuk berjaya. Video ini membuat kita memahami apa sebenarnya maksud pembelajaran dan bagaimana. Apa peta terbaik untuk membawa kita kepada kejayaan, kebahagiaan di dunia dan akhirat? Peta Rahsia yang paling lengkap ada dalam video ini. Selamat belajar!


  Episod 18: Learning Principle

  Sinopsis:

  Untuk maju, kita harus selalu mengikuti perubahan zaman, mesti dapat menyesuaikan diri dengan keadaan, selalu percaya bahawa jika hari ini sama seperti semalam,kita dalam kerugian dan hari ini mesti lebih baik daripada semalam. Video berikut akan menerangkan kepentingan kaizen dan faedah peningkatan diri.


  Episod 19: Learning Principle : Makna Alfatihah

  Sinopsis:

  Video ini menerangkan konsep membina diri dalam kehidupan, melalui Al Fatihah. Rahsia besar adalah bagaimana selalu berfikir luas, penuh cinta dan kasih sayang, pemikiran berwawasan, berintegriti; yang membuat kita mengambil jalan yang baik, dan menghindari dari jalan yang salah. Petunjuk dari Ilahi adalah jalan untuk berjaya.


  Episod 20: Learning Principle

  Sinopsis:

  Kehebatan Al-Qur'an dikupas dalam episod ini dalam melahirkan orang-orang yang tidak hanya baik, malah maju dan berjaya. Jiwa yang penuh dengan sifat-sifat baik dan hebat yang terbangun dari ajaran Al-Quran. Pengetahuan al-Quran bukan hanya untuk dibaca tetapi digunakan untuk membina jiwa dan amalan. Tonton video ini dengan teliti untuk meningkatkan keimanan kita terhadap Al-Quran.


  Episod 21: Vision Principle

  Sinopsis:

  Adakah anda mempunyai visi? Adakah anda mempunyai visi jangka panjang, sederhana dan jangka pendek yang terbaik? Video berikut akan memberi inspirasi kepada kita untuk dapat mengatur kehidupan kita dengan visi jangka pendek, jangka sederhana dan jangka panjang yang akan membawa kita ke kebahagiaan dunia dan akhirat. Selamat menonton.


  Episod 22: Vision Principle : Mati

  Sinopsis:

  Coretan training tentang bagaimana Allah yang maha pengampun mengampuni dosa-dosa manusia. Bagaimana Tuhan memujuk dan mengajak orang untuk kembali kepada-Nya agar kita dapat menghadapi kematian dengan tenang dan indah. Menjelaskan kebijaksanaan mengingati kematian yang akan membuat hati kita lembut dan mendapat tujuan yang jelas mengenai makna kehidupan, untuk apa dan ke mana harus pergi selepas ini. Jangan lepaskan coretan yang indah ini. Saksikan ...


  Episod 23: Syurga

  Sinopsis:

  Mengapa Anda senantiasa ingin pulang kampung? Ya, kerana kampong halaman adalah tempat di mana tersimpan keindahannya di dalam alam bawah sadar atau bawah sedar kita. Fenomena yang sama terjadi juga merupakan fitrah manusia merindukan keindahan dan kebaikan, yang sesungguhnya adalah lambaian dari ingatannya kepada kampung sesungguhnya berkaitan dengan surga. Apa maknanya, mari kita fahami melalui video ini.


  Episod 24: Visi

  Sinopsis:

  Terlalu banyak kebaikan-kebaikan yang kita miliki, yang tidak kita keluarkan. Banyak potensi-potensi baik yang tersimpan di dalam diri, dibiarkan. Ia terpendam dan tidak dikeluarkan. Bayangkan jika semua potensi itu boleh dikeluarkan. Sesungguhnya, Allah telah menyediakan motivasi terbaik untuk mengeluarkan potensi ini. Bagaimana? Lihat video baik-baik ini.


  Episod 25: Prinsip ke-6

  Sinopsis:

  Kita tidak selalu dapat apa yang kita perlukankan. Tidak semua impian kita boleh capai. Bagaimana reaksi kita mengalami perubahaan yang tidak pernah kita pikirkan, seperti sakit, muflis atau mungkin hal-hal yang terjadi tanpa kita duga. Mari kita saksikan video berikut ini, di suatu negara besar, tempat yang paling sejahtera tapi di situ adalah tempat bunuh diri paling banyak .. Semoga Anda dapat mengambil pelajaran.


  Episod 26: Ikhlas

  Sinopsis:

  Ikhlas adalah antara hasil dari iman kepada takdir berkaitan dengan prinsip ke 6 prinsip teratur. Video ini mengajak kita untuk mampu menjadi manusia yang ikhlas laksana matahari yang tetap terbit di pagi hari, tenggelam di petang hari, sentiasa menyinari bumi. Bagaimana menjadi manusia yang ikhlas menerima peranan dan mampu menerima perubahan dan berubah hingga hati merasa tenang dan bahagia? Simak video ini.


  Episod 27: Tawakal

  Sinopsis:

  Adakah yang anda fahami tentang maknanya tawakal? Bagaimana menjadi orang yang mampu bertawakal dan apakah syarat-syaratnya? Ibarat perahu kecil di tengah samudera yang enjinnya mati, sementara anginnya tidak ada. Lalu datanglah badai membawa ke sana ke sini, tidak tentu arah. Kemudian datang seseorang yang memberi nasihat, “Berpeganglah berpeganglah !? Mampukah dan berpegang? Berpegang kepada apa? Video ini menjelaskan semuanya.


  Episod 28: Benteng Tauhid

  Sinopsis:

  Ada satu pohon yang akarnya mengjunam ke dalam bumi, batangnya menjulang ke langit, dan menghasilkan buah. Video berikut ini, kami siapkan agar dapat memperoleh apa-apa makna, apa yang hebatnya, apa yang indahnya, pohon yang boleh membuat kita kuat menghadapi pelbagai perubahan-perubahan dan cabaran, ujian, yang datang silih berganti. Selamat menonton.


  Episod 29: Takdir

  Sinopsis:

  Mengapa beriman kepada Takdir adalah Rukun Iman ke 6? Inilah peraturan Allah yang sangat indah dan sempurna supaya manusia tidak hanya berserah kepada takdir. Ada 5 Rukun Iman mesti dipegang sebelum menyerah kepada takdir. Video berikut ini menjelaskan tentang takdir, di mana kita adalah bahagian dari sistem yang teratur dengan baik dari satu sistem. Saksikan video penting ini.


  Episod 30: Review ESQ Model

  Sinopsis:

  Setelah episod demi episod dikaji, kita harus memahami bagaimana membina aplikasi untuk pengurusan intelektual, emosi dan kerohanian, dan bagaimana menggabungkannya. Sifat yang ada di hati kita adalah cahaya kebaikan, tetapi cahaya itu harus diperkuat dengan prinsip yang menjadi perisainya. Untuk memahami kesimpulan perjalanan kami, ikuti ulasan dalam video ini.

 • Profil Coach

  Dr. (H.C.) Ary Ginanjar Agustian Coach

  Dr. (HC) Ary Ginanjar Agustian adalah pengarang tokoh inovatif dan inspirasi buku ESQ terlaris yang telah terjual lebih dari 2.5 juta salinan. Dia juga merupakan tokoh di sebalik kejayaan Latihan ESQ fenomenal dengan alumni lebih daripada 1.7 juta orang yang tersebar di pelbagai negara di seluruh benua.

  Terlibat secara langsung dalam dunia perniagaan, salah satu pencapaiannya ialah menjadikan ESQ Tour Travel sebagai Jelajah Terbaik Dunia. Dia juga aktif sebagai seorang akademik melalui kampus emas yang dia tubuhkan ESQ Business School. Menubuhkan Menara 165 dengan 27 tingkat sebagai pusat pengembangan watak dan budaya nasional. Sebagai tokoh intelektual, dia juga pernah berkhidmat sebagai Ahli Lembaga di ICMI selama beberapa tempoh.

  Dr. (H.C) Ary Ginanjar Agustian memperlihatkan dirinya sebagai tokoh berbakat, bermula dari seorang pemikir, motivator, ahli perniagaan, ahli akademik dan atlet. Pencapaian dalam bidang sukan adalah pemenang pingat perak dalam sukan Karate pada PON 12 pada tahun 1999 dan Juara Dunia Samurai Nakamura Ryu Battodo di Jepun pada tahun 2009. Kegiatan dalam pelbagai organisasi seperti Jujitsu Indonesia Board of Trustees dan FC Patriot 165.

RM 200
RM 99

Pakej ini merangkumi :

30 Video
Sijil

Sijil :


Info :

COMINGSOON

Link ini akan tersedia dalam waktu dekat.